Forum forum miłośników marki TOYOTA Strona Główna forum miłośników marki TOYOTA
TOYOTA FORUM TECHNICZNE
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problem z odpaleniem Avensis 2000r 1.6 benz

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum miłośników marki TOYOTA Strona Główna -> Sprawy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macio86




Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:01, 2009_05_01    Temat postu: Problem z odpaleniem Avensis 2000r 1.6 benz

Witam, dziś z rana samochód zapalił i po chwili zgasł, nie słychać żeby pompa paliwowa chodziła,czy to jest problem z immobilazerem, sprawdzałem już na dwóch kluczykach i nic, w samochodzie jest też zamontowany alarm chalanger ST800,proszę o pomoc

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez macio86 dnia Pią 18:36, 2009_05_01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rayder
Street Racer



Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 925
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 19:26, 2009_05_01    Temat postu:

Czyli samochód juz nie odpali? Czy pali i gasnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macio86




Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:10, 2009_05_01    Temat postu:

Juz nie pali,iskra jest i tylko tyle. Z rana na sekunde odłączyłem akumulator i się stało...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rayder
Street Racer



Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 925
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:29, 2009_05_01    Temat postu:

Czyli mogl sie popier.... alarm, gdyby nawali immobilizer nie byłoby iskry. Dla pewnosci proponuje sprawdzic wszystkie bezpieczniki, mozesz tez jeszcze raz odpiac akumulator i zobaczysz czy to samo bedzie. Jesli dalej nie bedzie odpalał dla pewnosci zasil bezposrednio przekaznik od pompki paliwa bedzie oznaczony EFI lub cos takiego. Jak odpali to niestety trzeba wywalic alarm;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macio86




Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:41, 2009_05_01    Temat postu:

Bezpieczniki sprawdziłem ,wszystkie całe,akumulator tez już był odłaczany. A jak mam bezpośrednio zasilić przekaźnik od pompki??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rayder
Street Racer



Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 925
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:09, 2009_05_01    Temat postu:

Wystarczy zewrzec główne przewody od przekaznika, tylko jesli nie masz troche pojecia jak to wszystko zrobic to lepiej nie ryzykuj dobrem samochodu. Moze nie jest to jakies sklomplikowane ale trzeba cos cos wiedziec.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macio86




Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:26, 2009_05_01    Temat postu:

Wyjmowałem ten przekaźnik,są cztery wtyki 2 poprzecznie i 2 podłużnie umocowane,które mam zewrzeć??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rayder
Street Racer



Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 925
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:32, 2009_05_01    Temat postu:

na przekazniku masz opisane ktore maja sie zewrzec, jesli nie odczytasz to zewrzyj te najwieksze piny ktore sa naprzeciw siebie. Mam nadzieje ze wiesz co robisz;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzysiek_rav4-X
Street Racer



Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 272
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: śląskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:47, 2009_05_02    Temat postu:

A nie możesz wyłączyć po prostu alarmu? (tryb serwisowy-w instrukcji). Może to pomogłoby określić czy ew. przyczyna to alarm.

Czy do momentu uruchamiania silnika - wszystko jest normalnie, po staremu? np... rozumiem, że kontrolki zapłonu na tablicy rozdzielczej normalnie świecą?.. jeśli tak.. to coś z brakiem dopływu paliwa.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rayder
Street Racer



Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 925
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:56, 2009_05_02    Temat postu:

Problem w tym ze toyota najczesciej stosuje odciecie paliwa poprzez alarm, a immobilizer to juz co innego. Jestem tylko ciekaw jak tam koledze idzie bo sie nic nie odzywa. Mam nadzieje ze odpalil wóz;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum miłośników marki TOYOTA Strona Główna -> Sprawy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin